Om os og baggrund

Du er her:
LEAD THE TALENT VINDER INTEGRATIONSPRISEN - Ahmet_Gunes

LEAD THE TALENT- Talentudvikling for det danske erhvervsliv

LEAD THE TALENT er en organisation, som har til formål at udvikle ledere og medarbejdere til danske virksomheder og organisationer. Organisationen blev etableret i 2012.

LEAD THE TALENT består af unikke talentudviklingskoncepter såsom LEAD THE TALENT Leaders og High Potentials, som er udviklet i samarbejde med private og offentlige virksomheder i Danmark. Koncepterne går ud på, at grupper af talenter kommer igennem et målrettet forløb i samarbejde med danske virksomheder, hvor de får kompetencer inden for ledelse og innovation.

Baggrund

Talent er det 21. århundredes råstof, og forskellen mellem succes og fiasko i en globaliseret verden står og falder med vores evne til at identificere, udvikle, fastholde og motivere talenter.

Vi ved samtidig, at mangfoldige organisationer er mere innovative, mere effektive, mere produktive – de præsterer ganske enkelt bedre.

Vi har i dag en stor mangfoldig talentmasse som bliver uddannet som aldrig før, men som har svært ved enten at realisere deres lederpotentiale eller blot udnytte karrieremuligheder. Dette på trods af, de måske allerede har et godt arbejde i en tilsyneladende progressiv virksomhed. Vi går i dag derfor glip af et kæmpe talentpotentiale og en gruppe, som vel og mærke kunne optimere dansk erhvervs globale konkurrenceevne og bidrage til vækst, innovation og udvikling.

En del af svaret på denne udfordring er at være i stand til at opdage, udvikle og fastholde de dygtigste medarbejdere og ledere. Det er den opgave LEAD THE TALENT tager til sig ved at udvikle målrettede udviklingsforløb for talenterne.

LEAD THE TALENT Leaders

“Trods højere uddannelser har kun 14 af 5.300 offentlige topledere en ikke-vestlig baggrund” (Mandag Morgen 22. november 2010)

LEAD THE TALENT Leaders er et målrettet udviklingsforløb (et ”før-lederprogram”), der kombinerer talenternes personlige og ledelsesmæssige udvikling for at gøre ledelse til talenternes fag. Formålet er samtidig at udvikle og afprøve deltagernes særlige lederevner og at løfte deres kompetencer til et højere niveau til gavn for deres virksomhed. Programmet motiverer talenterne til at sigte højt, og det giver dem en smagsprøve på at være leder. Formålet er således at sætte fokus på mangfoldighed i virksomheder og ledelse samt talent blandt nydanske unge.

Programmet har været i gang siden 2012, hvor LEAD THE TALENT blev nomineret til CSR AWARDS 2012 og vandt integrationsprisen 2012.

LEAD THE TALENT Leaders er et foretagende med et socialt formål. Vi anvender alt overskud til formålet og søger løbende offentlige og private midler til at udbygge og forbedre vores aktiviteter.

LEAD THE TALENT High Potentials

“Den største udfordring [i fremtiden] bliver at omsætte innovative ideer […] samt at finde talenter, der får innovation til at ske” Bedre innovation er nøglen til vækst, PwC 2013

LEAD THE TALENT High Potentials er et særligt forløb udviklet med partnervirksomhederne, som skal hjælpe ledige talenter i job ved at give dem kompetencer inden for selvledelse, og nye værktøjer inden for innovation og projektstyring samt relevant erhvervserfaring. Alt sammen mens de skaber konkret værdi for virksomheder, som deltager i programmet.

Et program består af fire samtidige udviklingsforløb, der skal hjælpe deltagende succesfuldt videre i deres første/næste job. Talenterne besøge store danske virksomheder, løse relevante problemstillinger og udfordringer for en potentiel fremtidig arbejdsgiver over 12 uger, få en uddannelse som innovationsagent og samtidig få en personlig mentor i en erfaren erhvervsleder.

High Potentials er i 2017 nomineret til Danish Design Awards i kategorien Fostering Partnerships i sammenhæng med, at konceptet skaber værdi for kommune, borgere og virksomheder.